טיפול בכוסות רוח קיים ברפואה המסורתית במספר אזורים בעולם, כולל סין והמזה"ת. פעולת היניקה על העור מבוצעת באמצעות כוס מזכוכית, קרמיקה, במבוק או פלסטיק. הלחץ הפסיבי בכוס נוצר על ידי הכנסת להבה לכוס לסילוק החמצן בטרם הכוס מונחת על העור או על ידי חיבור מערכת יניקה לכוס לאחר שהיא מונחת על העור. ב"כוסות רוח רטובות" העור כאילו "נמחק" והדם זורם בכוס [הקזה]. "כוסות רוח יבשות" לא כוללות ניקוב של העור. זוהי פרקטיקה שבה המטפל מניח כוסות מיוחדות על העור כדי ליצור יניקה. פעולה זו גורמת למשיכת הרקמות המצויות בתחתית הכוס, וזרימת הדם אל האזור הפגוע מתגברת. זרימת הדם המוגברת מתחת לכוסות גורמת להרחקת הפסולת והרעלים מהרקמות והאיברים הסמוכים אל עבר שטח פני העור כדי לסלקם.
כוסות רוח הפכו לחלק מהשיח הרווח במשחקים האולימפיים בקיץ 2016 כאשר הופיע השחיין מייקל פלבס למקצה כשעל גבו חבורות עגולות. כיום שיטה זו נחשבת לאחד הטיפולים המפורסמים בעולם בתחום הרפואה המשלימה. אמנם הפופולריות של כוסות הרוח גברה בתקופה האחרונה, אך הן קיימות מזה אלפי שנים ושורשיהן נעוצים ברפואה הסינית והמצרית הקדומה. כוסות רוח תועדו באחד מספרי לימוד הרפואה הקדומים בעולם, פפירוס אברס, שנכתב בשנת 1550 לפני הספירה. טיפול בכוסות רוח נחשב לאחת השיטות הקדומות והאפקטיביות ביותר לסילוק רעלים מרקמות ואיברי הגוף. הוא מוכר בשפות אחרות גם בשם "טיפול בכוסות ואקום" ואף "טיפול בקרניים".
לאורך ההיסטוריה, טכניקות ושיטות השימוש בכוסות רוח לרוב דמו לאזורים הגאוגרפיים שבהם נעשה בהן שימוש. בנוסף, נעשה שימוש בחומרים מקומיים בכל אזור: בימי קדם נעשה שימוש בפרקטיקה הזו באמצעות קרניים של בעלי חיים, במבוק, קרמיקה, זכוכית, מתכות ופלסטיק בתרבויות הקדומות: במצרים, סין ויוון, כמו כן נעשה בה שימוש בקוריאה, טיבט ואמריקה הלטינית. בכל המקרים היא נועדה לתמוך ביכולת הגוף לרפא את עצמו.
בצפון אפריקה תועד טיפול בכוסות רוח לראשונה בפפירוס אברס (1550 לפני הספירה), ושם הכוס מייצגת באופן סמלי רופא. באסיה, במהלך התקופה של שושלת ג'ין, הזכיר ג'י הונג (281 עד 341 לספירה) את השימוש בקרני בעלי חיים כאמצעי לניקוז נוזלים מהגוף. במדינות ערב ומדינות האסלאם, הומלץ על שימוש בכוסות (כוסות רוח והקזת דם) בספר "קנון הרפואה" (1025 לספירה) לטיפול במחלות שקשורות לווסת.
טיפול בכוסות רוח בוצע אף על ידי מוחמד לטיפול בבעיות בריאותיות נפוצות שונות.
יש חדית'ים שונים באסלאם [קובץ נרחב של מסורות והלכות] שמאשרים כי פרקטיקה זו הייתה חלק מאורח חייו ומורשתו של מוחמד.
הליך זה היה נפוץ ובוצע על-ידי מוחמד ובני לווייתו לטיפול במגוון נרחב של מחלות. כמו כן רבים הסיפורים בחדית' לגבי כוסות רוח והקזת דם כפרקטיקה אפקטיבית לטיפול במחלות.
ההשפעה הטיפולית העיקרית של כוסות הרוח מתבטאת בהקזת דם שמכיל רעלים. ומכיוון שהפרקטיקה הזו מסלקת רעלים ודם ממחזור הדם, היא מאפשרת לדם טרי ובריא לזרום בגוף. הדם שמוקז מכיל את הרעלים שגורמים למחלות. בסופו של דבר, תסמיני המחלה פוחתים.
זהו הקורס המקיף ביותר בתחום. הוא כולל לימוד מפורט של כל סוגי הטיפולים בכוסות רוח: כוסות רוח יבשות, כוסות רוח רטובות, טיפול בכוסות רוח סיניות, כוסות רוח מסיליקון, כוסות רוח עם מוקסה, כוסות רוח עם להבה, כוסות רוח עם קרניים, כוסות רוח מהירות (בוואקום), כוסות רוח עמוקות לטיפול ברקמות, כוסות רוח עם מחטים, כוסות רוח למניפורה, כוסות רוח עם דיקור, כוסות רוח בפנים, כוסות רוח עם אינטונציה, כוסות רוח עם נוזלים, שיטת המברשת (כוסות נעות), כוסות קבועות לא מחליקות, טיפול עם או ללא שמן, אנטומיה ופיזיולוגיה, פסיכולוגיה, פתולוגיה, נקודות דיקור, היסטוריית כוסות הרוח, רפואה אסלאמית, כוסות רוח בענף הרפואה האסלאמית, אזכור כוסות רוח בחדית' האסלאמי, כוסות רוח במהלך צום, נקודות לפי הסונה האסלאמית, דקלומים טרם ביצוע טיפול בכוסות רוח, מיתוסים לגבי תכונות הדם, ייצור הדם בגוף, כוסות רוח עם לקיחת דם מוגבלת, כוסות רוח והקזת דם לעומת תרומת דם, שיקולי בריאות ובטיחות, כוסות רוח לילדים, כוסות רוח בזמן היריון, אזורי גוף שבהם אין לבצע טיפול בכוסות רוח, מחלות לב ומדללי דם, המופיליה, סוכרת ואנמיה, לחץ דם וכולסטרול, עזרה ראשונה, תנוחות ריפוי, אופן הטיפול בעילפון, זיהום צולב והגורמים לו, ציוד הגנה אישי, זיהום, טיפולים הלקוחים מהסונה, הזמן הטוב ביותר לכוסות רוח לפי האסלאם, טכניקות ל"מחיקת" העור, תרגול מעשי, ניהול מרפאה, רפואת ילדים, מחלות גינקולוגיות, רפואה פנימית, רפואת ספורט, מחלות דרמטולוגיות, כירורגיה גרמית.
הקורס המקיף ביותר בתחום כוסות הרוח והקזת הדם שכולל את כל שיטות הטיפול שיש בתחום זה בעולם.
קופות חולים, בתי חולים, מרפאות פרטיות, מרפאות פיזיותרפיה, בתי אבות, מרכזי שיקום, מרפאות לאורח חיים בריא, מרפאות לטיפול בכאב, אתרי נופש, מרכזים רפואיים מסוגים שונים, מרכזי CIM טיפוליים ועוד.
תעודת מטפל מוסמך בכוסות רוח והקזת דם מטעם CIM בבית החולים הצרפתי. בנוסף לתעודות מ-CIM, כל בוגר מקבל תעודה בין-לאומית מטעם ארגון הרפואה המשלימה, CMA, שמקום מושבו בלונדון. תעודה זו מהווה הסמכה לעבוד בכל רחבי העולם.