קורס מעשי קל ללימוד המיועד לבעלי הסוס או המטפל, ועוסק במיומנויות עזרה ראשונה חיוניות במצבי חירום. אפילו אם מתאמצים מאוד לשמור על הסוסים בסביבה בטוחה או לטפל בהם היטב, מחלות ופציעות עלולות לקרות. קורס עזרה ראשונה לסוסים זה יצייד את בעלי הסוסים והמטפלים בידע כיצד להתמודד עם מצבים שונים בצורה מהירה, בטוחה ויעילה. בעלי סוס או מטפל עם כישורי עזרה ראשונה, יוכל להעניק לסוס שסובל מפציעה או מחלה קשה טיפול ראשוני לפני הטיפול אצל הווטרינר.
התלמידים ילמדו כיצד לזהות פציעות ומחלות המחייבות טיפול דחוף ואת הפעולה המיידית שיש לנקוט, כולל כיצד להישאר בטוחים, מה לחפש, כיצד לבצע הליכים פשוטים כגון ליטול את הסימנים החיוניים של הסוס, ניקוי פצעים, חבישה וכיצד לטפל בסוס במצוקה הסובל מכאבים עד להגעת הווטרינר.
התלמידים ילמדו על הפציעות, המחלות ומקרי החירום הנפוצים ביותר, כיצד לזהות את הסימנים והתסמינים ואת טיפול העזרה הראשונה שיש לבצע. בנוסף התלמידים יזכו בהבנה מצוינת של מהי ערכת עזרה ראשונה מקיפה; פריטי ערכת עזרה ראשונה חיוניים ושימוש נכון ויעיל בהם בכל מצבי החירום.
כל הסוסים צריכים להיבדק ביסודיות לאיתור סימני פציעה כחלק משגרת הטיפול היומיומית, כדי לוודא שפציעות יזוהו ויקבלו טיפול וטרינרי מקצועי. ערכת עזרה ראשונה פשוטה, המוחזקת בחדר הציוד או בחוות האורוות, היא הכרחית לכל מטפל בסוסים. כמה פריטים חיוניים המאוחסנים בבטחה בקופסה נקייה ויבשה, יכולים לחסוך הרבה פאניקה כשאחד הסוסים במצב חירום. על הקופסה להיות מתוייגת בבירור ועליה לכלול מספרי יצירת קשר עם המנתחים הווטרינרים שלך. יש להחליף מיד כל פריט משומש או שפג תוקפו.
ערכת עזרה ראשונה לסוסים צריכה להיות גם חלק מהציוד הנלקח למופעים או בזמן שהות בדרכים. עדיף גם לשאת ערכת עזרה ראשונה נפרדת לבני אדם.
פעולת עזרה ראשונה:
מטרת העזרה הראשונה היא לנקוט בפעולה מיידית כאשר מתגלה פציעה, כדי למנוע החמרה במצב בזמן ההמתנה לסיוע וטרינרי.
• מנעו פציעה נוספת על ידי לקיחת אחריות על הסוס והנחייתו למקום בטוח
• בדקו בקצרה כל פציעה והיו מוכנים להעביר פרטים לרופא הווטרינר
• התקשרו לרופא הווטרינר ופעל לפי העצה המתקבלת ממנו
• זהו את סיבת הפציעה ונקטו באמצעים כדי למנוע את הישנותה
• אם יש ספק במשהו, תמיד התקשרו לווטרינר
פנייה לרופא הווטרינר לא בהכרח תביא לביקור שלו. ייעוץ הניתן בטלפון יכול לספק ביטחון למטפל ולהבטיח שניתן טיפול עזרה ראשונה נכון. יצירת קשר מוקדמת עם הווטרינר היא חיונית.
בדיקת פצעים
חתכים ושריטות הם הפציעות השכיחות ביותר שסביר להניח שצריכות טיפול - כדי לעצור דימום ולמנוע זיהום. סוג ומיקומו של הפצע והאופן שבו הוא נגרם, יכולים להשפיע על חומרתה ועל הטיפול.
אנו נשתמש במגוון של למידה, החל בכיתה ועד תרגול מעשי עם התמקדות בלמידה דרך הבנה. קורס זה משלב מפגשים כיתתיים ומעשיים, שכן הלמידה הטובה ביותר מגיעה דרך הידיים, התחושה של הסוסים והאופן שבו הם מתקשרים.
הקורס עוסק גם בחקיקה סביב מתן עזרה ראשונה ומי יכול לתתה, תוך התמקדות במדינות שבהן מתגוררים התלמידים. יפורטו סיווגי החירום של פציעות או מחלות ושל מחלות זיהומיות חמורות, והכללים כיצד לנהוג בהקשר שלהן.
הקורס הוא 60% תיאוריה 40% תרגול מעשי ומועבר על ידי מטפל מנוסה בסוסים, מטפל בעזרה ראשונה ומורה בעל ניסיון של למעלה מ-20 שנה בהוראה. ההוראה תכלול הצגת נושאים ומגוון שיטות הוראה שיסייעו בגיבוש הלמידה וההבנה. הקורס יציע סביבת למידה תומכת ומכילה המעודדת שוויון וגיוון. לכל תלמיד תינתן חוברת עבודה לקורס לעיון, ויהיו שפע הזדמנויות ללמידה מעשית ותרגול של טיפול בעזרה ראשונה. עד סוף הקורס, לסטודנטים יהיו הבנה, ידע ומיומנויות טובות להתמודד עם מצבי חירום של סוסים.
לכל תלמיד תינתן תעודת השתתפות. לאחר הקורס לכל התלמידים תהיה גישה שוטפת לעזרה נוספת אם יזדקקו לה באמצעות דואר אלקטרוני, טלפון או זום.
תעודה מטעם האוניברסיטה האמריקאית באמירויות, מרכז ריאדא להכשרות, CIM בבית החולים הצרפתי, מועדון דובאי למרוצי סוסים, מועדון דובאי לרכיבת סוסים והארגון הבינלאומי לרפואה משלימה CMA הממוקם בלונדון - הממלכה המאוחדת, מה שמקל על הבוגרים לעבוד בכל רחבי העולם.
סילבוס |
|
הרצאה 1 | מבוא לקורס. מידע עליי ועל הסטודנטים. שיטות הוראה ולמידה, ציפיות מהקורס. מהי עזרה ראשונה ולמה היא מיומנות חשובה? הבנה מתי ולמה יש צורך בעזרה ראשונה. מהי עזרה ראשונה דחופה ומי רשאי לעשות זאת? זיהוי מצב חירום. חקיקה סביב עזרה ראשונה בחירום. סקירת החקיקה בבריטניה ובמדינות אחרות. מחלות ומחלות זיהומיות חמורות. הכרה ולמידה של כללי טיפול, כיצד לברר אותם במדינת המולדת ובעולם. תפקידו של המטפל בעזרה ראשונה לסוסים. תכונות אישיות וכישורים המסייעים להיות יעיל, בטוח ומהיר. עבודה עצמאית, עבודה קבוצתית. |
הרצאה 2 | תכולת ערכת עזרה ראשונה ושימוש. מבוא לתוכן ערכת העזרה ראשונה והסבר למה הוא משמש. מוכנות לשעת חירום. שיטות עבודה מומלצות להתכונן: מה צריך לעשות לפני מקרה חירום כדי להבטיח תגובה יעילה, בטוחה ומהירה. הדגמת מרצה של בדיקה ראשונית של הסוס: שיקולים והבטחת בטיחות הסוס והמטפל, התבוננות בסוס, נטילת סימנים חיוניים: למשל טמפרטורה, קצב נשימה. תיעוד המידע לעדכון הווטרינר. התלמידים יתאמנו בביצוע הבדיקה הראשונית, תצפיות ונטילת סימנים חיוניים על כל הסוסים. עבודה עצמאית, עבודה קבוצתית, תרגול. |
הרצאה 3 | התלמידים יתאמנו בביצוע הבדיקה הראשונית, תצפיות ונטילת סימנים חיוניים על כל הסוסים. משוב לתלמידים על רישומי התצפית שלהם והשוואה עם הקבוצה. סיווג מצבי חירום ודוגמאות לתאונות/מחלות: זיהוי והבנת מצבי חירום המסווגים ל: סכנת חיים, מקרי חירום ומקרי חירום קלים. קוליק ובעיות עיכול. דוגמאות לגורמים לקוליק וסוגים שונים של קוליק. זיהוי סימנים ותסמינים של קוליק - פרוטוקולי טיפול בעזרה ראשונה. פציעות רקמות רכות. דוגמאות לגורמים לפציעות ברקמות רכות. זיהוי סימנים ותסמינים של פציעות ופצעים ברקמות רכות - פרוטוקולי טיפול בעזרה ראשונה. איבוד דם והלם. הבנת כמויות איבוד הדם והשפעותיו. זיהוי סימנים ותסמינים של הלם - פרוטוקולי טיפול בעזרה ראשונה. עבודה עצמאית, עבודה קבוצתית, תרגול. |
הרצאה 4 | צליעה. נסקור את הסיבות לצליעה. הערכה וזיהוי סימנים ותסמינים של צליעה ברגל קדמית ואחורית. זיהוי סימנים ותסמינים של צליעה בגוף - פרוטוקולי טיפול בעזרה ראשונה. פציעות פרסה ובעיות בכף הרגל. סקירת דוגמאות לגורמים לפציעות פרסה נפוצות ובעיות בכף הרגל. למשל מורסה בפרסה. זיהוי סימנים ותסמינים - פרוטוקול עזרה ראשונה. הדגמת מרצה של בדיקת צליעה, ניקוי פצעים, חבישת פצעים, ניקוי/חבישה של מורסה בפרסה. תרגול תלמידים. חנק ובעיות נשימה. דוגמאות לגורמים לבעיות נשימה נפוצות. זיהוי סימנים ותסמינים של בעיות נשימה. זיהוי סימנים ותסמינים של חנק. פרוטוקולי עזרה ראשונה. פציעות רגל תחתונה ובעיות בעצמות. סיבות נפוצות לפציעות גידים/רצועות. לימוד בעיות עצם נפוצות. זיהוי סימנים ותסמינים - פרוטוקולי עזרה ראשונה. עבודה עצמאית, עבודה קבוצתית, תרגול. |
הרצאה 5 | הפרעות נוירולוגיות. סיבות נפוצות. זיהוי סימנים ותסמינים. פרוטוקול עזרה ראשונה. פגיעות ראש, עיניים ואוזניים. סיבות נפוצות. זיהוי סימנים ותסמינים - פרוטוקולי עזרה ראשונה. סייח ומקרי חירום של סייחים. תרחישי חירום נפוצים. זיהוי סימנים ותסמינים של סייח/סוסה במצוקה. פרוטוקול עזרה ראשונה. הדגמת מרצה לטיפול בעזרה ראשונה בפציעות ברגל תחתונה. תרגול תלמידים. Biosecurity ומחלות זואונוטיות. שיטות עבודה מומלצות ל- Biosecurity. הבנת מהן מחלות זואונוטיות וכיצד לשמור על בטיחות.
הובלת סוס פצוע לבית החולים. האופן הבטוח והטוב ביותר להובלת סוס פצוע. התאוששות לאחר מקרה חירום. הבנת החשיבות של ניטור וניהול רישומים. סקירת דוגמה כיצד לשמור תיעוד. טיפול סיעודי לסוס החולה/פגוע. סיכום מחלות הקשורות לעזרה ראשונה במצבי חירום. סיכום פרוטוקולי טיפול בעזרה ראשונה. עבודה עצמאית, עבודה קבוצתית, תרגול. |